23 de desembre 2011

Bon Nadal Talaixeros i Talaixeras!!!!

Desitjar-vos que passeu n Bon Nadal i una molt bona entrada d'Any Nou 2012 des de Talaixà !



Feliç 2012!!!

13 de desembre 2011

El futur de l'Alta Garrotxa

El passat dissabte dia 10, es va celebrar a "Cal Ferrer de Montagut" impulsat per l'AEIG (Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa) el debat sobre el futur de l'Alta Garrota. El punt de partida del debat el pudeu veure en aquest video de presentació:



Enganxo la nota de l'AEIG textual de la crònica del fets:

"Cal Ferrer de Montagut va quedar petit en celebrar-se el debat sobre quin i com hauria de ser el futur de l'Alta Garrotxa. El debat, organitzat per l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i Maulets, el jovent independentista i revolucionari, va concentrar a veïns, propietaris, tècnics, usuaris i gent vinculada al territori, a l'espai polivalent del municipi garrotxí. El debat moderat pel periodista Ramon Esteban, el van obrir Josep Vilar cap dels agents rurals de la Garrotxa, Josep Vila membre de la Institució Catalana d’Història Natural i professor Titular de Geografia Física de la Universitat de Girona (UdG) i Inès Carrillo Directora del Consorci de l'Alta Garrotxa, l'ens encarregat de gestionar l'espai en base a les Normes Especials aprovades de manera provisional el 1995. Breument els ponents van exposar quina és la situació actual de l'Alta Garrotxa, tant pel que fa a l'estat de conservació dels seus valors, com al desenvolupament de les activitats econòmiques o l'agressió/pressió que pateixen determinats espais, en alguns casos, derivats d' interessos polítics. Malgrat l'absència de Kilian Sanpol, productor agroecològic de l'Alta Garrotxa com a ponent, l'assistència d'altres productors, masovers, i veïns i la bona participació de tots ells al llarg del debat van posar de relleu el fet que l'Alta Garrotxa ha de ser un espai per viure-hi i no només per veure'l. Hom va coincidir que a dia d'avui les normes especials del 1995 resten completament desfasades i són en certs aspectes contraproduents per la realitat actual del territori, a més de no ajustar-se a normatives tant del principat com europees. Per tant, cal de manera urgent l'aprovació del Pla Especial com l'eina que permetrà un desenvolupament sostenible a l'Alta Garrotxa alhora que la preservació de la biodiversitat i riquesa paisatgística. D'altra banda però, tothom coincidia que mentre això no passi segueix essent totalment necessària la figura del Consorci de l'Alta Garrotxa com a ens gestor i mur de contenció, a les possibles agressions i pressions sobre el territori, tot i que també es va apuntar que l'ens hauria d'incidir més en temes de desenvolupament socioeconòmic, com el suport als productes de la zona.

Davant el gran volum d'informació que va sorgir al llarg de les quasi tres hores de debat, dades, propostes i projectes de futur, des de l'Assemblea de l'Esquerra Independentista se'n pretén fer un anàlisi acurat, que permeti fer una radiografia objectiva i engegar els mecanismes que es trobin oportuns per tal de convertir l'actual atzucac, en un punt de partida. Finalment hom va celebrar la iniciativa engegada per l'esquerra independentista de la comarca, com a quelcom que era necessari en aquest moment d'incerteses."


I penjo també el vídeo del debat per que en tragueu conclusions vosaltres mateixos: