15 de març 2011

Desequipats els primers trams de les vies d'escalada als sectors restringits.



Els Agents Rurals han retirat les primeres xapes de les vies d'escalada als sectors restringits de l'Intramon, la Bellavista i el Guitattriu.



Tal i com ja vam informar, comença la temporada de nidifícació de aus rapinyaires, llavors aquests sectors reten com a sectors restringits per a la pràctica d'escalada.

Segons informa el Consorci de l'Alta Garrota al seu web:
"Donat que, malgrat la presència de senyalització informativa de la regulació, s'ha detectat la pràctica esporàdica de l'activitat en aquests sectors restringits, el Consorci [de l'Alta Garrotxa] i el Cos d'Agents Rurals ha optat [el Consorci] per aquest sistema que ja va funcionar durant la temporada 2010 a la zona del Castellot i que va comptar amb el suport de la FEEC."

 , doncs preneu nota i ajudeu-nos a no destorbar la tranqul·litat de les rapinayaires!!!




10 de març 2011

Regulació de l’escalada a Sadernes.

Des del 16 de Gener d'enguany han començat les restriccions d'escalada en diversos sectors de l'Escola de Escalada de Sadernes.
 



El passat 16 de gener va començar el període de restricció d'escalada en les zones classificades com a sectors  restringits, el qual s'allargarà fins els proper 15 d'agost. 

Aquests sectors són  el Diable, Bellavista, Galliner i Atlantis.

El Castellot de Beuda pasa a ser un sector lliure, de manera que s'hi pot escalar tot l'any, a l'igual que a la resta de sectors lliures: Sadernes i castell s'Espasa. 




01 de març 2011

La veritat de l'incendi a la Rectoria de Sant Martí de Talaixà III

Diuen que la informació és poder! I -malauradament- son molts els que utilitzen aquesta eina per confondre o difondre les seves idees o fonaments tot desitjant que aquesta sigui l'única veritat admesa...



Relat dels fets per en Jordi Carbonell, 
guarda del refugi lliure de Talaixà.

Be, la noticia diu "destrueix" però només s'ha cremat l'altell de fusta, bigues i llates de fusta i pràcticament tota la campana de la xemeneia feta amb merda de vaca, la part que encara aguantava estava tancada amb un cadenat i els palete...s ho tenien habilitat com a menjador. 
 
Els que van fer el foc (dissabte dia 5 de febrer a l'hora de dinar) van fotre molta canya i després van marxar sense apagar-ho. llavors, la xemeneia es va encendre per dins i va caure sobre l'altell de fusta.
 
Els "listillos", capitanejats per un tal "Jose" de Banyoles, a qui no conec, però si el torno a veure ja tindré temps per a cantar-li la canya, van marxar sense saber la que havien embolicat. 
 
Al dia següent, en Pedro [també, guarda del refugi lliure]  va veure que sortia fum de la xemeneia, i vam anar tots dos a fer un cop d'ull (nosaltres som els nois de La Casilla), vam veure el percal i vam apagar-ho com vam poder.
 
La sort va ser que en Pedro se'n adonés, i que no fos un dia de vent, perquè la combustió va ser molt lenta. Dins aquesta estança els paletes hi tenien una bombona de butà taronja (gran), és a dir que si no ens haguessim adonat allò hauria fotut un pet de 3 parells de collons. Els paletes ho tenien habilitat com a cuina-menjador, doncs ara a can Pixa.

Jo li vaig comentar el que havia passat a la Inès Carrillo Badosa, del consorci, i ella deu haver passat la noticia al Diari de Girona, que ho han exagerat un pel...o no.
 
 
Trèieu les vostres conclusions!!!