07 de maig 2012

"Saquegen el refugi de Talaixà...

Noticia extreta del Punt Diari. 

+Info: Punt Diari.

06/05/12 02:00 - talaixà - Òscar Pinilla

Saquegen el refugi de Talaixà i s'hi queden a sopar i dormir!

Els lladres es van endur material valorat en més de 2.000 euros

Van carregar durant dues hores muntanya avall un panell solar, una serra radial, sacs de dormir, mantes i una càmera.

"El coll de Talaixà és un punt estratègic per als excursionistes que realitzen la travessa del GR-11. Allí, a uns 800 metres d'altura, hi ha un refugi lliure que forma part de can Torner, propietat de la família de Rodrigo Gómez Rodríguez, conegut popularment com en Rodri, un ermità de Huelva que juntament amb un amic, als anys setanta, va adquirir dues ruïnoses edificacions a Talaixà amb la intenció de reconstruir-les per habitar-les i fer una cantina.
Quaranta anys més tard, uns lladres han pertorbat aquest indret idíl·lic per saquejar-lo i fer-hi destrosses. Els fets van tenir lloc dijous a la matinada, just després que marxés un dels membres del Centre Excursionista de Blanes que juntament amb altres persones es cuida del manteniment del lloc. Una part del refugi és de lliure accés, però l'altra està tancat, perquè és on es guarda tot el material dels guardes i responsables de la instal·lació.
Els assaltants van entrar per la finestra que dóna accés a la part privada. Per això van descaragolar part de la finestra, van treure el vidre i amb una palanca van acabar de rebentar l'accés.
Destrossa d'equipament
Un cop a l'interior de la instal·lació va començar una mena de batalla campal, destrossant portes i part de l'equipament que hi ha muntat. D'una banda, els lladres van fer malbé tota la instal·lació elèctrica, robant el cablejat elèctric i bombetes. Així mateix, es van endur eines, destrals, una serra radial per tallar ferro, una càmera de fotos, quatre sacs de dormir, mantes, cobrellits, set llanternes de 12 watts, lets, material de muntanya i una placa solar i el seu regulador; tot plegat, un material valorat en més de 2.000 euros.
Abans o després del robatori, els lladres no en van tenir prou i van anar més enllà. Els assaltats van estar sopant dins de la instal·lació: van menjar paté, llaunes de tonyina, formatges, embotits i bevent cerveses i vi. Després de menjar tot el que van poder i voler, i fins i tot després de fumar-se un cigar, van fer nit al refugi, dormint sobre els llits de la zona privada i utilitzant els sacs de dormir que hi havia. Els assaltats no tenen hàbits d'higiene, com demostra el fet que ho van deixar tot potes enlaire, els llençols i el sacs de dormir feien molt mala olor, van agafar mitjons nets i botes de muntanya noves i van abandonar roba en molt males condicions i, a més, van fer les seves necessitats dins del refugi.
Quatre assaltants
Tot fa pensar que van ser quatre els assaltants, ja que tot ho van fer de quatre en quatre: quatre cerveses, quatre llaunes i quatre llits. Un cop carregat tot el material, els lladres van haver de fer un camí de dues hores fins a la carretera més propera, on presumiblement van carregar el botí en un vehicle. Els Mossos d'Esquadra, que també van haver de fer aquest recorregut a peu fins al coll de Talaixà, s'han fet càrrec de la investigació. Si els lladres són delinqüents habituals i estan fitxats per la policia, molt probablement els acabin imputant aquest robatori, ja que no van tenir gaire cura i van deixar un munt d'empremtes dactilars en vidres i tota mena d'estris que van tocar i ADN en roba que van abandonar a la casa.
No és la primera vegada que el refugi de Talaixà és objectiu dels lladres, però mai amb una intensitat com la que va patir dijous. Els membres del Centre Excursionista d'Olot i de Blanes i tots els col·laboradors hauran de treballar de valent per arreglar els desperfectes i reposar tot el material sostret."


Bé, jo tant sols matitsar que: ni el Centre Excursionista de Blanes, ni el Centre Excursionista d'Olot, tenen en aquest cas cap implicació en aquest fet, doncs tot el material robat i les destrosses han sigut a l'interior de instal·lació  dels guardes del refugi lliure. 
En Jose, en Jordi i en Pedro, juntament amb els seus familiars, son els que han reparat tots els desperfectes i als qui se'ls ha robat tot el material que surt referenciat a la noticia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada