18 de gener 2014

L´ACA dóna fins a l´abril per treure la màquina de la riera de Sant Aniol


Noticia extreta del Diari de Girona del 09/01/14:


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a l'abril la fi del termini per treure la màquina excavadora del costat de la riera de Sant Aniol. 
Fonts de l'ACA han indicat que al setembre van enviar un requeriment a l'empresa propietària perquè retirés la màquina de més de 20 tones de la llera. A principis d'octubre, l'empresa constructora va demanar una prorroga, la qual va ser acceptada. 
En el supòsit que no hi hagi un altre ajornament, el termini s'acabarà a l'abril. A partir d'aquesta data, l'Agència pot obrir un expedient sancionador contra l'empresa.
L'ACA considera que no té cap responsabilitat envers la retirada de l'excavadora i en canvi considera que la resposta a la presència de la màquina a la llera correspon a l'empresa propietària.
El vehicle resta al costat de la llera des del març, quan per causes que són investigades la màquina va caure des del camí del pont de Valentí fins a la riera. Poc després, els Agents Rurals van actuar de manera que la van deixar sense perills pel medi ambient.
La caiguda de la màquina va comportar l'enfonsament del camí. El trajecte va quedar limitat al pas d'una persona i inútil pel trànsit de vehicles. 

Fotografia cedida per Francesc Cano Puig

Aquest fet va comportar que l'Ajuntament de Montagut i Oix activés l'elaboració d'un projecte de reparació, el qual es duu a terme des de fa unes setmanes. La previsió és que les obres valorares en uns 100.000 euros s'acabin al mes de febrer. Llavors el pas quedarà practicable i s'obriran noves possibilitats per l'extracció de la màquina. Sobre la culpabilitat de la destrossa hi ha desacord entre els propietaris de la màquina i l'Ajuntament. La Diputació ha avançat els diners per la reparació, però la responsabilitat la decidirà el Jutjat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada