25 d’octubre 2012

Alliberen un miler de crancs de riu autòcton en la Garrotxa.

El Centre de reproducció de cranc de riu autòcton d'Olot, dependent del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mitjà Natural de la Generalitat de Catalunya disposa d'un miler d'exemplars llests per a repoblació.

Els exemplars joves una vegada arriben a la talla òptima serveixen per a la repoblació dels rius de la Garrotxa.

L'actuació s'emmarca dins del Pla de recuperació de l'espècie a Catalunya i té com a objectiu principal el manteniment d'un estoc de crancs durant actuacions d'emergència com a sequeres, buidat de canals, entre unes altres.

El cranc de riu autòcton va ser desplaçat del seu hàbitat i gairebé portat a la desaparició després de la introducció de manera antropogènica el cranc americà en la dècada dels setanta.

Segons informen des de la Generalitat els exemplars reproductors són procedents de les tres principals conques de la demarcació de Girona (Fluvià, Ter i Muga), de manera que es preserva la diversitat genètica de cada conca. Els exemplars nascuts en captivitat serviran per anar repoblant els trams de riu aptes per allotjar-los i així contribuir en la conservació d'aquesta espècie.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada