03 d’octubre 2012

El Consorci de l'Alta Garrotxa es queda sense fons

La Vanguardia Girona | 01/10/2012

El consorcio de l'Alta Garrotxa es queda sense fons

 

L'entitat lamenta haver hagut de gastar gran part dels diners en indemnitzacions per acomiadament

El Consorci de l'Alta Garrotxa que s'encarrega de la conservació i gestió de l'espai natural d'aquesta comarca es troba "sota mínims" a causa de la retallada al seu pressupost. Fa un any que l'entitat, seguint el dictat del Departament d'Agricultura, intenta obtenir fons privats per continuar amb la seva activitat, un objectiu que de moment encara no han aconseguit.

"Aquest any tot el pressupost s'ha destinat a pagar les indemnitzacions del personal que hem hagut d'acomiadar", va destacar el president del Consorci, Santi Reixach. L'entitat només ha pogut fer dues activitats de control i gestió del mitjà gràcies a les ajudes de la Diputació de Girona.

El consorci va haver de reduir de set treballadors a un solament la plantilla, es va veure obligat a abandonar la seu de la rectoría de Sadernes i va veure disminuït un 40% el seu pressupost pel que fa al 2011 . Aquesta xifra, de 198.000 euros, és un 80% inferior a la del 2010.

Segons el president del consorci, aquest any només s'han pogut dur a terme dues activitats de gestió forestal. D'una banda, una campanya conjuntament amb l'empresa La Fageda i la col·laboració de l'Obra Social La Caixa per netejar el bosc baix de diversos espais oberts de la comarca i, d'altra banda, el servei de vigilància i informació en Sadernes i Sant Aniol durant els mesos d'estiu.


Segons el president, de moment l'organització ja està treballant, parlant amb els veïns de la zona de l'Alta Garrotxa, per donar totes les facilitats possibles als empresaris que elaboren productes propis com a formatges o mel i promoure els seus negocis. "Estem estudiant com poder ajudar, implicar i potenciar les seves vendes", va assegurar el president del consorci.

 

+Info: LaVanguardia

 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada