04 d’abril 2013

Comencen els treballs del projecte LIFE Taxus.

Comencen els treballs del projecte LIFE Taxus, per a l'estudi de les teixedes de Catalunya.

Aquests arbres es consideren hàbitat de conservació prioritària a nivell europeu. Les principals actuacions es faran a l’Alta Garrotxa, el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, la serra de Llaberia i la serra de Cardó.

Els objectius principals del projecte són millorar l’estructura, la resiliència i la funcionalitat ecològica de les teixedes de Catalunya, un hàbitat d’interès de conservació prioritari a la Unió Europea, amb molt poques mostres arreu del continent. 

Per aconseguir-ho, s’aplicaran tractaments silvícoles per alliberar els teixos de la competència d’altres plantes i per eradicar les malalties fúngiques; es restauraran les teixedes amb la plantació de plançons de teix i altres plantes típiques de l’hàbitat; s’afavoriran els ocells i altres animals que dispersen les llavors del teix; es faran tractaments de prevenció d’incendis i es regularà la pastura del bestiar, que es menja els brots tendres dels plançons. 

El LIFE Taxus actuarà sobre els boscos de teix més representatius de Catalunya durant els anys 2012 i 2016, entre les quals destaquen les teixedes de l’Alta Garrotxa, la teixeda del barranc del Tillar (Reserva Natural Parcial del Tillar) i la teixeda de la Baga de la Pena del bosc de Poblet, les teixedes de la serra de Llaberia i la teixeda de Cosp a la serra de Cardó, dins el municipi de Rasquera.La direcció tècnica del projecte corre a càrrec del Grup de Biologia de la Conservació (BAC lab) i del Grup d’Ecologia i Gestió de Sistemes Silvopastorals del CTFC.

 

+Info Gencat.cat: Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada